Extra panenský olivový olej Quinta de la Rosa (Douro)

360 Kč 720 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)

Olivový olej z vinařství Quinta de la Rosa s ovocným aroma čerstvých zelených jablek a příjemným pepřovým závěrem. Je bohatý, komplexní a chutný. Ideální do salátů, marinád nebo jen tak s chlebem.

objem: 500 ml
odrůdy: Carrasquinha, Negrilha
produkce: 1 000 lahví
kyselost: < 0,5 %
index výskytu peroxidů: 5 mEq.O2/kg
vosky: 80 mg/kg
K23: 1,6

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

VÝROBA

V listopadu se při sklizni se s olivovníky třese tak, až zralé černé olivy padají do sítí rozložených pod stromy. Po sklizni se olivový olej La Rosa vyrábí pomocí procesu, který se nazývá extrakce za studena. Během něho se teplota udržuje na 28 °C. Olivy se promyjí, drtí, procházejí kontinuálním lisem a nakonec filtrují, aby se získal bohatý a intenzivně zbarvený extra panenský olivový olej s kyselostí obvykle kolem 0,3 %.

Olivový olej se stáčí do lahví poblíž skladu vinařství Quinta de la Rosa v jarních měsících, kdy je dostatečně teplo, aby sediment spadl na dno nádrže. Od lahvování má trvanlivost dva roky. To je vyznačeno na zadní straně láhve.

Olej se může při skladování při nízkých teplotách lehce usadit nebo zakalit, jak je ostatně běžné u jiných přirozeně vyráběných olejů. To zmizí, když se olej vrátí na pokojovou teplotu.

ODRŮDY

Olivový olej je vyroben ze směsi různých oliv, zejména Carrasquinha a Negrilha. Ty, jak věříme, dodávají oleji příjemnou ovocnou vůni a jedinečnou chuť. Olivovníky rostou vysoko na strmých svazích údolí řeky Douro mezi vinnou révou a jsou pěstovány ekologicky bez použití jakýchkoli pesticidů. Stromům se v mikroklimatu údolí Doura neobyčejně daří a během listopadu černé zralé olivy sklízí s pozornou péčí.

POUŽITÍ

Je ideální do salátů, marinád a na ochucení ryb a těstovin. Je také vynikající s čerstvým chlebem před jídlem.

PÉČE O ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A KVALITA VÝROBKŮ

Ve vinařství Quinta de la Rosa praktikují udržitelný zemědělský režim dle standardů organizací ADVID & SATIVA. Nepoužívají geneticky modifikované organismy ani živočišné produkty, a tak i vegetariáni a vegani mohou jíst a pít jejich výrobky. Recyklují vše, co je možné. Mají certifikaci HACCP a BRC.

Doplňkové parametry

Kategorie: olivové oleje
objem: 0,5 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přímo v srdci regionu Douro leží vinařství Quinta de la Rosa, rodinný podnik se 100letou tradicí výroby vína. Až do 80. let byla veškerá produkce velkoobchodně prodávána tehdejším nejprestižnějším výrobcům portského vína. V roce 1988 však mladá dědička Sophia Bergqvist uvedla na trh své první portské a od té doby v Quinta de la Rosa vyrábí a lahvují vlastní víno – jak portské, tak i tiché. Vinařství hospodaří na 62 ha vinic s nejvyšší klasifikací A. Díky tomu jsou vína značky Quinta de la Rosa uznávána pro svou jedinečnost a výjimečnou kvalitu.