Barbeito Doce 3 Anos (madeirské víno / Madeira)
Detailní popis produktu
CHARAKTER VÍNA
Tmavá barva, v chuti karamelky, káva, melasa, čokolád a džem. Plné, ale jemné tělo s dlouhým sladkým závěrem.
VINIFIKACE
Sklizeň probíhá zpravidla od konce srpna do druhého týdne v říjnu, nejdříve na jihu a později na severu v závislosti na tom, o jakou odrůdu se jedná. Většina hroznů pak pochází z vinic v Estreito de Câmara de Lobos na jihu ostrova a v São Vicente na severu. Po příjezdu do vinařství jsou hrozny vylisovány na pneumatickém lisu. Fermentace probíhá v nerezových kádích až do určitého stupně kvašení, kdy se k mladému vínu přidá vinný alkohol o síle 96 % a fermentace se zastaví. Svých jedinečných vlastností víno dosahuje díky procesu zrání, který se nazývá "estufagem" – tedy zahříváním vína pomocí trubek s horkou vodou. Poté zraje v dubových sudech ještě po dobu minimálně tří let.
PÁROVÁNÍ S JÍDLEM
Skvělý digestiv a doprovod ovoce a dezertů, zvláště těch z čokolády a melasy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | madeirská vína |
---|---|
barva: | jantarové |
region: | Madeira |
typ: | fortifikované, madeira, 3 leté / anos / years old |
zbytkový cukr: | sladké, sladká madeira |
objem: | 0,75 l |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Barbeito je vinařství, které přivedlo výrobu madeiry, klenotu portugalského vinařství se 400letou historií, do 21. století, aniž by se vytratila úcta k tradici. V poslední době se však zaměřuje i na výrobu mimořádně lahodných tichých vín. Vinařství bylo založeno prarodiči současných majitelů v polovině 20. století a s příchodem nové generace se stalo mezinárodně proslulou a odborníky oceňovanou značkou. Své fanoušky si získává především schopností nedržet se někdy až příliš konzervativních praktik ostrovního vinařství, naopak se tu snaží vyrábět vína tak, aby co nejlépe vyjadřovala místní terroir a byla tak překvapivá, inovativní a mnohdy až gastronomická. Pokud bychom hledali mezi madeirskými vinaři zaryté srdcaře a čeřiče někdy až příliš stojatých vod, najdeme je právě u Barbeitů.