Barbeito Malvasia Cândida Fajã dos Padres Reserva Especial (madeirské víno / Madeira)

Značka: Barbeito
2 157 Kč 4 314 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
region: Madeira
typ vína: fortifikované/dolihované víno, madeirské, polosladké
odrůdy: Malvasia Cândida
aroma: melasa, karamel, balzamiko
 
ocenění
  • Wine Spectator - 97 pts
  • Jancis Robinson - 19/20
 
objem: 0,50 l
obsah alkoholu: 19,1 %
obsah kyselin: 6,8 g/l
zbytkový cukr: 90 g/l
 
doprava: pro tento produkt je možné zvolit pouze osobní převzetí nebo dopravu službou Messenger

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHARAKTER VÍNA
 
Madeirské víno fascinující kvality plné tropického aroma s tóny melasy a karamelu, doteků balzamika, soli a se skvělou kyselinkou. 
 
VINIFIKACE
 

Malvasia Cândida byla první odrůdou, která se začala na ostrově Madeira pěstovat. Již v polovině 15. století se o to postarali františkánští mniši z popudu samotného Jindřicha Mořeplavce. Víno z madeirské Malvasie Cândidy se brzy stalo velmi oblíbeným a vyhledávaným artiklem. V roce 1860 však epidemie fyloxery zničila téměř všechny madeirské vinice s Malvasií. Všechny až na jednu – vinici na Fajã dos Padres, malé plošině pod vysokými útesy, kde Františkáni s výsadbou Malvasie v 15. století začali.  

Tato úžasná Reserva pochází právě z vinice na Fajã dos Padre, kde se udrželo malé množství této vzácné odrůdy. Hlavní mág vinařství Barbeito Ricardo Freitas vybral pro tuto láhev vína ze sklizní 2006 a 2010, která zrála v prastarých sudech z francouzského dubu po dobu 15 let za použití metody canteiro. Toto unikátní víno bylo nalahvováno v počtu 2366 lahví.  

PÁROVÁNÍ S JÍDLEM
 
Excelentní doprovod bohatých ovocných koláčů nebo třeba vánočního cukroví či pudinku. 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: madeirská vína
barva: jantarové
region: Madeira
typ: fortifikované, madeira, grande reserva / reserva velha
zbytkový cukr: sladké, polosladká madeira
objem: 0,50 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Barbeito je vinařství, které přivedlo výrobu madeiry, klenotu portugalského vinařství se 400letou historií, do 21. století, aniž by se vytratila úcta k tradici. V poslední době se však zaměřuje i na výrobu mimořádně lahodných tichých vín. Vinařství bylo založeno prarodiči současných majitelů v polovině 20. století a s příchodem nové generace se stalo mezinárodně proslulou a odborníky oceňovanou značkou. Své fanoušky si získává především schopností nedržet se někdy až příliš konzervativních praktik ostrovního vinařství, naopak se tu snaží vyrábět vína tak, aby co nejlépe vyjadřovala místní terroir a byla tak překvapivá, inovativní a mnohdy až gastronomická. Pokud bychom hledali mezi madeirskými vinaři zaryté srdcaře a čeřiče někdy až příliš stojatých vod, najdeme je právě u Barbeitů.