Barbeito Malvasia Reserva Velha 10 Anos (madeirské víno / Madeira)

Značka: Barbeito
1 045 Kč 1 393,33 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
region: Madeira
typ vína: fortifikované/dolihované víno, madeirské, sladké
odrůdy: Malvasia
aroma: květiny, citrusy, mandle, med
 
ocenění
  • Jancis Robinson - 18/20
objem: 0,75 l
obsah alkoholu: 19,17 %
obsah kyselin6,85 g/l
zbytkový cukr101 g/l
 
doprava: pro tento produkt je možné zvolit pouze osobní převzetí nebo dopravu službou Messenger

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHARAKTER VÍNA

Víno světle zlaté barvy s květinovým aroma plným zralých citrusů, mandlí a medu. V ústech je objemné, měkké a vyvážené, s dlouhým a vytrvalým závěrem.

VINIFIKACE

Hrozny, které pochází z několika kvalitních vinic v oblasti Arco de São Jorge, prošly lisování v kontinuálním lisu. Následná fermentace vína byla přerušena přidáním vinného alkoholu (96 %). Poté víno zrálo metodou „canteiro“ po dobu 10 let ve francouzských dubových sudech. Pro tuto šarži byla vybrána vína ze skladů Barbeito, jejichž stabilní teploty po celý rok daly vzniknout vínu s vyváženou hladinou cukru a kyselin.

PÁROVÁNÍ S JÍDLEM

Vynikající jako digestiv a s ovocnými koláči, foie-gras, marakujovým nebo karamelovým pudinkem, kandovaným ovocem či sýry.

Doplňkové parametry

Kategorie: madeirská vína
barva: jantarové
region: Madeira
typ: fortifikované, madeira, grande reserva / reserva velha, 10 leté / anos / years old
zbytkový cukr: sladké, sladká madeira
objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Barbeito je vinařství, které přivedlo výrobu madeiry, klenotu portugalského vinařství se 400letou historií, do 21. století, aniž by se vytratila úcta k tradici. V poslední době se však zaměřuje i na výrobu mimořádně lahodných tichých vín. Vinařství bylo založeno prarodiči současných majitelů v polovině 20. století a s příchodem nové generace se stalo mezinárodně proslulou a odborníky oceňovanou značkou. Své fanoušky si získává především schopností nedržet se někdy až příliš konzervativních praktik ostrovního vinařství, naopak se tu snaží vyrábět vína tak, aby co nejlépe vyjadřovala místní terroir a byla tak překvapivá, inovativní a mnohdy až gastronomická. Pokud bychom hledali mezi madeirskými vinaři zaryté srdcaře a čeřiče někdy až příliš stojatých vod, najdeme je právě u Barbeitů.