Barbeito Meio-Seco 3 Anos (madeirské víno / Madeira)

Značka: Barbeito
399 Kč –10 %
Barbeito meio seco shoptet
399 Kč –10 % 359 Kč 478,67 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
region: Madeira
typ vína: fortifikované/dolihované víno, madeirské, polosuché
doba zrání: 3 roky
odrůdy: Tinta Negra
aroma: čokoláda, rozinky, melasa, karamel

 

objem: 0,75 l
obsah alkoholu19,1 %
obsah kyselin4,82 g/l
zbytkový cukr86 g/l

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHARAKTER VÍNA

Barva je podobná portskému vínu typu tawny. V chuti najdete čokoládu, rozinky, melasu a karamel. Víno má krásné plné tělo, jemnou texturu a trošku sladkosti v dochuti.

VINIFIKACE

Sklizeň probíhá zpravidla od konce srpna do druhého týdne v říjnu, nejdříve na jihu a později na severu v závislosti na tom, o jakou odrůdu se jedná. Většina hroznů pak pochází z vinic v Estreito de Câmara de Lobos na jihu ostrova a v São Vicente na severu. Po příjezdu do vinařství jsou hrozny vylisovány na pneumatickém lisu. Fermentace probíhá v nerezových kádích až do určitého stupně kvašení, kdy se k mladému vínu přidá vinný alkohol o síle 96 % a fermentace se zastaví. Svých jedinečných vlastností víno dosahuje díky procesu zrání, který se nazývá "estufagem" – tedy zahříváním vína pomocí trubek s horkou vodou. Poté zraje v dubových sudech ještě po dobu minimálně tří let.

PÁROVÁNÍ S JÍDLEM

Excelentní jako aperitiv, se slanými oříšky, tapas nebo sýry.

Doplňkové parametry

Kategorie: madeirská vína
barva: jantarové
region: Madeira
typ: fortifikované, madeira, 3 leté / anos / years old
zbytkový cukr: sladké, polosuchá madeira
objem: 0,75 l

Barbeito je vinařství, které přivedlo výrobu madeiry, klenotu portugalského vinařství se 400letou historií, do 21. století, aniž by se vytratila úcta k tradici. V poslední době se však zaměřuje i na výrobu mimořádně lahodných tichých vín. Vinařství bylo založeno prarodiči současných majitelů v polovině 20. století a s příchodem nové generace se stalo mezinárodně proslulou a odborníky oceňovanou značkou. Své fanoušky si získává především schopností nedržet se někdy až příliš konzervativních praktik ostrovního vinařství, naopak se tu snaží vyrábět vína tak, aby co nejlépe vyjadřovala místní terroir a byla tak překvapivá, inovativní a mnohdy až gastronomická. Pokud bychom hledali mezi madeirskými vinaři zaryté srdcaře a čeřiče někdy až příliš stojatých vod, najdeme je právě u Barbeitů.