Barbeito Sercial Reserva Velha 10 Anos (madeirské víno / Madeira)

Značka: Barbeito
1 045 Kč 1 393,33 Kč / 1 l
Skladem (>5 ks)
region: Madeira
typ vína: fortifikované/dolihované víno, madeirské, polosladké
odrůdy: Sercial
aroma
 
objem: 0,75 l
obsah alkoholu: 19,2 %
obsah kyselin6,59 g/l
zbytkový cukr90 g/l
 
doprava: pro tento produkt je možné zvolit pouze osobní převzetí nebo dopravu službou Messenger
 

Detailní informace

Detailní popis produktu

CHARAKTER VÍNA

Gold with green highlights Aromas of dried fruits, pine, woody, resin and orange leaf. Mineral, salty and heady acidity. Finish dry and fresh and has almost an endless end..

VINIFIKACE

Hrozny, které pochází z několika kvalitních vinic v oblasti Campanário, Estreito da Calheta a Prazeres, prošly lisování v kontinuálním lisu. Následná fermentace vína byla přerušena přidáním vinného alkoholu (96 %). Poté víno zrálo metodou „canteiro“ po dobu 10 let ve francouzských dubových sudech. Pro tuto šarži byla vybrána vína ze skladů Barbeito, jejichž stabilní teploty po celý rok daly vzniknout vínu s vyváženou hladinou cukru a kyselin.

PÁROVÁNÍ S JÍDLEM

Excellent as an aperitif. with Oysters, French Onion Soup, Octopus Salad, Parmesan cheese, with sautéed mushrooms with garlic and Olives.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: madeirská vína
barva: jantarové
region: Madeira
typ: fortifikované, madeira, grande reserva / reserva velha, 10 leté / anos / years old
zbytkový cukr: sladké, polosladká madeira
objem: 0,75 l

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Barbeito je vinařství, které přivedlo výrobu madeiry, klenotu portugalského vinařství se 400letou historií, do 21. století, aniž by se vytratila úcta k tradici. V poslední době se však zaměřuje i na výrobu mimořádně lahodných tichých vín. Vinařství bylo založeno prarodiči současných majitelů v polovině 20. století a s příchodem nové generace se stalo mezinárodně proslulou a odborníky oceňovanou značkou. Své fanoušky si získává především schopností nedržet se někdy až příliš konzervativních praktik ostrovního vinařství, naopak se tu snaží vyrábět vína tak, aby co nejlépe vyjadřovala místní terroir a byla tak překvapivá, inovativní a mnohdy až gastronomická. Pokud bychom hledali mezi madeirskými vinaři zaryté srdcaře a čeřiče někdy až příliš stojatých vod, najdeme je právě u Barbeitů.